Ladataan...

Sadevesi­kourujen puhdistus

Räystäskourujen puhdistus

Sadevesikourujen puhdistus tapahtuu maasta käsin imuroimalla, jolloin työ etenee nopeasti ja turvallisesti. Pesemme kourujen lisäksi myös syöksyputket. Videojärjestelmän avulla voidaan dokumentoida tehty työ jälkitarkastusta varten. Kun rännit puhdistetaan maasta käsin, saadaan siitä etuja verrattuna perinteisiin menetelmiin käytettäessä nosturia tai telineitä. Näitä ovat mm:

  • Korkeus Ei tarvetta kalliille nostureille ja telineille. Imurointi jopa 12 metrin korkeuteen.
  • Turvallisuus Turvallisuusnormit asettavat vaatimuksia korkealla työskentelyyn. Tämä tapa vapauttaa niistä.
  • Nopeus Aikaa ja rahaa säästyy kun ei ole tarvetta telineiden tai nostureiden edestakaiseen siirtelyyn.
  • Siisteys Kaikki puhdistettava materiaali imetään säiliöön ja kuljetetaan pois, jolloin piha/alue jää siistiin kuntoon.

Käytössämme on langaton kamera ja monitori, jolla työn tulokset voidaan dokumentoida. Samalla kohteeseen voidaan tehdä kuntokartoitus.

Miksi rännien puhdistus kannattaa tehdä?

Sadevesikourut suositellaan puhdistettavaksi vähintään kerran vuodessa. Kun ränneihin kerääntyy lehtiä, oksia ja sammalkasvustoa, ne lisäävät sadevesikourujen painoa ja kosteusrasitusta merkittävästi. Puhdistamattomat rännit voivat myös tulvia, jolloin valumavesi voi aiheuttaa vaurioita seinäpinnalle tai sokkeliin.

Puhdistamaton ränni on myös jatkuvasti kosteana, jolloin siinä on ilmeinen jäätymisvaara loppusyksystä lähtien. Talvella pakkanen voi pahimmillaan jopa rikkoa rännin, mikä aiheuttaa lisäkustannuksia. Likaiset sadevesikourut ovat myös alttiimmat ruostumiselle.

Sadevesikourujen likaantumiseen voi myös itse vaikuttaa poistamalla havu- ja lehtipuut talon läheisyydestä. Puiden poisto vähentää merkittävästi rännien likaantumista. Sadevesikourujen puhdistus ja kunnon tarkistus on toimenpide, joka kannattaa tehdä vähintään vuosittain.

Sadevesikourujen puhdistus - likaiset rännit

Kiinnostuitko sadevesikourujen puhdistuksesta?