Ladataan...

Rengaskaivon puhdistus- ja desinfiointi

Tuotamme palvelut omakoti-, maatila- ja mökkien rengaskaivoille.

Kalustollamme onnistuu rengaskaivojen huollot, puhdistukset ja kunnostukset, vaikka kaivolle ei tulisi sähköä.

Kaivo tulisi huoltaa 3-5 vuoden välein, jolloin juomaveden laatu pysyy hyvänä. Kaivon huoltoon kuuluu kaivon puhdistus, joka tulee suorittaa huolellisesti, että voidaan olla varmoja, että kaivo tulee puhtaaksi.

Kaivon puhdistukseen kuuluvat aina seuraavat toimenpiteet, veden puhtauden laadun varmistamiseksi:

 • Kaivon tyhjennys (kaivosta otetaan vesi säiliöön pesua varten)
 • Pohjalietteen poisto
 • Kaivon pesu korkeapainepesurilla
 • Suodatinhiekan vaihto
 • Saumojen tiivistys
 • Läpivientien tiivistys

Pyydä tarjous →

Rengaskaivon puhdistus
Rengaskaivo tarvikkeet

Tarvikkeet rengaskaivoihin

Meidän kauttamme saatte myös edullisesti kaikki rengaskaivoihin ja vesijärjestelmiin liittyvät tuotteet ja tarvikkeet asennuspalveluna, kuten:

 • kaivonrenkaat ja kannet
 • kaivon luukut (alumiininen, lukittava, tuuletusputkella)
 • pumput (uppopumput, vesiautomaatit, vesiöt)
 • painekalvosäiliöt
 • pohjaventtiilit
 • putket ja letkut
 • sähköasennukset
 • jne., jne.

SIIRRY ASUPAREMMIN.FI VERKKOKAUPPAAN

Rengaskaivon desinfiointi

Kaivo joudutaan desinfioimaan, jos sinne on päässyt terveydelle haitallisia mikrobeja. Ennen desinfiointia on tärkeää selvittää saastumisen syy, jotta vika saadaan korjattua ja ettei tilanne uusiudu. Kaivo on kunnostettava, jos sinne pääsee esimerkiksi pintavettä tai pieneläimiä. Suoritamme aina kaivon puhdistuksen ennen sen kunnostusta, jonka jälkeen pesemme ja suoritamme kaikki tilanteen vaatimat toimenpiteet ennen desinfiointia. Desinfiointi suoritetaan vetyperoksidiliuoksella (35 % liuoksella).

Rengaskaivon desinfiointi

Kaivo tulee kunnostaa ja pestä myös silloin, jos sinne näyttää pääsevän pintavettä, vesi on sameaa tai analyysituloksissa ilmenee tarvetta desinfioinnille. Oleellista on, että kaivoveden permanganaattiluku on korkeampi kuin luonnontilaisessa pohjavedessä. Luonnontilaisen pohjaveden permanganaattiluku on alle 7. Kaivo on puhdistuksen lisäksi ehdottomasti desinfioitava, jos kaivosta löytyy kuolleita eläimiä. Kaivovettä ei saa käyttää juomavetenä ennen kaivon desinfiointitoimenpiteitä.

Kaivosta löytynyt kuollut sisilisko

Kuollut eläin kaivossa, on aina huono merkki, joita voi olla mm. rotta, hiiri, sisilisko, etana jne. Kaivossa on tällöin rakoja, joista eläimet ja pintavedet pääsevät kaivoon. Eläimet eivät pääse pois kaivosta ja aiheuttavat kuollessaan terveysriskin kaivoveden käyttäjälle. Tähän syynä on puutteelliset kaivorakenteet, jotka mahdollistavat eläinten pääsyn kaivoon.

Kansirakenteet kuntoon

Korjaamme puutteelliset kaivon kansirakenteet ammattitaidolla, joka käsittää ainakin seuraavat toimenpiteet:

 • Riittävän korkealle maanpinnan yläpuolelle ulottuva kaivorakenne
 • Kunnollinen penger
 • Hyvä renkaiden liitosten tiivistys
 • Läpivientien tiivistys ja ehjä kansi estävät kaivovettä likaavien pintavesien ja pienten eläinten pääsyn kaivoon

Jos on epäilys tai tiedätte, että juomavedessänne on maaperästä tulleita aineksia, kuten rautaa, mangaania, humusta tai veden kovuutta tai vedessä on epämiellyttävää makua tai hajua, (selviää vesinäytteestä) voimme selvittää juomaveteenne sopivat veden suodatuslaitteet, jotka voitte tilata meidän kauttamme.

Rengaskaivot

Kaivo kaipaa säännöllistä huoltoa, jotta siitä saataisiin jatkuvasti hyvälaatuista vettä. Kaivon kansirakenteet ja kaivon sisäpuoli tulisi tarkistaa silmämääräisesti joka vuosi. Rakenteet täytyy korjata välittömästi, jos niissä havaitaan puutteita ja kaivon pohjalle mahdollisesti kertyvä liete tulee poistaa tarvittaessa. Myös putkien ja liitosten kunto tulee tarkistaa säännöllisesti. Kaivo pestään ja desinfioidaan tarvittaessa.

LIVE WELL OY ympäristöystävällinen yritys ja on erikoistunut rengaskaivojen huoltoihin, puhdistuksiin ja kunnostuksiin. Yrityksellämme on henkilö- tai pakettiauton kyydissä (tai peräkärryssä) kulkeva kalusto, joka kulkee ketterästi ja on helposti liikuteltavissa. Yrityksemme käyttämällä kalustolla on pieni hiilijalanjälki. Rengaskaivot voidaan helposti huoltaa, kunnostaa ja korjata paikoissa, joissa tietä ei ole lähellä, kuten saaristokohteiden rengaskaivot ja joihin ei kuorma-autolla pääse.

Kuinka paljon vettä tarvitaan?

Asuinrakennuksessa vettä tarvitaan jokapäiväisiin toimiin kuten; juomiseen, ruoanlaittoon, astianpesuun, pyykinpesuun, siivoukseen, henkilökohtaiseen hygieniaan ja WC:n huuhteluun.

Veden kokonaiskulutukseen vaikuttavat asuintaloudessa henkilöiden lukumäärä, kertakulutuksen suuruus ja käyttötottumukset. Haja-asutusalueella kotitalous kuluttaa vettä noin 100–160 l/ vrk/ henkilö, kun rakennuksessa on paineistettu vesijohto, nykyaikaiset vesikalusteet ja viemäröinti.

Jos kotitaloudessa tai mökillä vesi joudutaan kantamaan kaivolta tai pumppaamaan käsipumpulla, kulutus on arviolta 5-20 l/vrk/ henkilö.

Pyydä tarjous →

Kiinnostuitko rengaskaivon puhdistuksesta?